Gara për Prokuror të Përgjithshëm, regjistrohet një tjetër kandidat (EMRI)

Publikuar tek: aktualitet, më 13:46 26-04-2019 Gara për Prokuror të Përgjithshëm, regjistrohet një tjetër kandidat (EMRI)

Avokati Lulzim Alushaj ka është kandidati i tretë për Prokuror të Përgjithshëm pas Olsian Çelës dhe Fatjona Memcaj.

Alushaj ka depozituar kërkesën e tij pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë (KLP)

Kujtojme se pak ditë më parë, KLP shpalli fillimin e procedurës për përzgjedhjen e kandidatëve për Prokuror të Përgjithshëm, ndërsa bëri me dije edhe kriteret që duhet të plotësojnë prokurorët që të kandidojnë.

Kandidatët që do garojnë duhet të plotësojnë kushtet si mëposhtë:

- 15 vjet përvojë pune si jurist i spikatur;

- të jetë diplomuar në Shkollën e Magjistraturës ose të ketë gradë shkencore në drejtësi;

- të mos ketë mbushur moshën e daljes në pension;

- të mos ketë mbajtur gjatë 10 viteve të fundit, para dorëzimit të shprehjes së interesit për Prokuror të Përgjithshëm, funksione politike në administratën publike;

 - të mos ketë mbajtur gjatë 10 viteve të fundit pozicione drejtuese në partitë politike;

- të mos kenë qenë anëtarë, bashkëpunëtorë ose të favorizuar të ish-Sigurimit të Shtetit para 2 korrikut 1991;

- të mos kenë qenë dënuar më parë me vendim gjyqësor të formës së prerë për kryerjen e një vepre penale; të mos kenë qenë bashkëpunëtorë, informatorë ose agjentë të shërbimeve të inteligjencës dhe të mos kenë masë disiplinore në fuqi

 

Sondazh

Article Logic
Execution time: 0.31032586097717
array(1) { ["section"]=> string(78) "gara-per-prokuror-te-pergjithshem-regjistrohet-nje-tjeter-kandidat-emri-161940" }