Ministria e Financave harton gjobat e reja për bizneset, sanksionet e vendosura ndaj tyre

Publikuar tek: ekonomi, më 19:09 19-09-2016 Ministria e Financave harton gjobat e reja për bizneset, sanksionet e vendosura ndaj tyre

Ministria e Financave ka hartuar një nivel më të ulët të gjobave, në ndryshimet e fundit të ligjit të procedurave tatimore, i cili pas diskutimeve të shumta me bizneset ka marrë variantin përfundimtar.

Duke nisur që nga moslëshimi i kuponit tatimor gjobat janë ulur ndjeshëm.

Sot moslëshimi i kuponit tashmë ka gjobë 50 mijë lekë (kujtojmë se me gjobat e larta tëvendosura me parë duhej të paguanin 500 mijë lekë), në rast përsëritje aktiviteti, bllokohet për 30 ditë dhe në rast përsëritje të vazhdueshme, konsiderohet evazion tatimor.

Gjobat dhe masat ndëshkuese sipas ndryshimeve në ligjin e procedurave:

  1. Mosdorëzimi në kohë i deklaratës tatimore
  2. Mospagimi në afat i kësteve paraprake të tatim-fitimit
  3. Mosdeklarimi i punonjësve
  4. Mosdeklarimi i saktë i pagës
  5. Mosafishimi i çmimeve të shitjes
  6. Pagesat ose arkëtimet me para në dorë mbi 150 000 lekë
  7. Kapja e mallrave të pashoqëruara me faturë
  8. Mosinstalimi i paisjeve fiskale
  9. Moslëshimi i kuponit, ose lëshimi gabim i tij
  10. mosafishimi i çmimeve të shitjes

 gjobat1.pnggjobat2.png

Sondazh

Article Logic
Execution time: 0.036214828491211
array(1) { ["section"]=> string(94) "ministria-e-financave-harton-gjobat-e-reja-per-bizneset-sanksionet-e-vendosura-ndaj-tyre-53420" }