BSH hedh së shpejti në qarkullim monedhën e re 20 lekëshë (NDRYSHIMET DHE JA KUR DEL)

Publikuar tek: ekonomi, më 08:22 16-03-2018 BSH hedh së shpejti në qarkullim monedhën e re 20 lekëshë (NDRYSHIMET DHE JA KUR DEL)

Monedha e re 20 lekëshe

Banka e Shqipërisë bën me dije se duke filluar nga data 30 mars 2018, do të hidhet në qarkullim monedha metalike shqiptare me vlerë nominale 20 Lekë, me kurs ligjor, emetim i vitit 2016.

Rishtypja e monedhave metalike shqiptare me kurs ligjor, me vlerë nominale 20 Lekë, është miratuar me vendimin nr. 120, datë 09.11.2016, të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë, në mbështetje të ligjit nr. 8269, datë 23.12.1997 “Për Bankën e Shqipërisë”, i ndryshuar.

Monedha e re metalike, me vlerë nominale 20 Lekë, emetim i vitit 2016, ka të njëjtën përbërje, pamje, përmasa dhe peshë me monedhën metalike me vlerë nominale 20 Lekë, emetim i vitit 2012.

Ndryshimi nga emetimi i fundit qëndron tek viti i emetimit i shtypur në trupin e monedhës metalike, i cili në monedhën e re do të jetë “2016”, si dhe drejtshkrimi i fjalëve “LEKË”, dhe “SHQIPËRISË”. (më parë këto fjalë ishin shkruar me e-shënim i Monitor).

Duke filluar nga data 30 mars 2018, monedha metalike me vlerë nominale 20 Lekë, me kurs ligjor, emetim i vitit 2016, do të përdoret si mjet pagese paralelisht me të gjitha monedhat metalike ekzistuese në qarkullim të kësaj prerjeje, emetime të viteve të mëparshme./monitor/

Sondazh

Article Logic
Execution time: 0.010226964950562
array(1) { ["section"]=> string(90) "bsh-hedh-se-shpejti-ne-qarkullim-monedhen-e-re-20-lekeshe-ndryshimet-dhe-ja-kur-del-113421" }