Detyrimet e prapambetura të energjisë, ja si do paguhen faturat me këste (E PLOTË)

Publikuar tek: ekonomi, më 15:07 30-12-2017 Detyrimet e prapambetura të energjisë, ja si do paguhen faturat me këste (E PLOTË)

Është zbardhur vendimi  i Këshillit Mbikëqyrës së OSHEE-së për skemën e re të pagesës me këste të detyrimeve të prapambetura për energjinë elektrike.

OSHEE bën të ditur se për familjarët AKM (Aktmarrëveshje) janë me 2800 lekë/muaj kësti dhe me 1200 lekë/muaj kësti (pensionist, invalid, ndihmë ekonomike)

Vendimi i Këshillit Mbikëqyrës:


Miratimi i skemës për likuidimin e detyrimeve të prapambetura deri në 31.12.2016, me këste fikse mujore si më poshtë:
Konsumatorët familjarë që shprehin vullnetin të kryejnë pagesën e detyrimit me këste fikse mujore me vlerë 2.800 lekë;
Konsumatorët Familjarë të kategorisë Ndihma Ekonomike, Pensionist Kryefamiljarë që shprehin vullnetin të kryejnë pagesën e detyrimit me këste fikse mujore me vlerë 1.200 lekë;
Konsumatorët Jo Familjarë & Buxhetore Jo buxhetore që shprehin vullnetin të kryejnë pagesën e detyrimit, me këste fikse mujore, bazuar në relacionin bashkangjitur vendimit;
Miratimin e skemës për likuidimin e detyrimeve të prapambetura deri në 31.12.2017, me këste fikse mujore si më poshtë:
Për konsumatorët Familjarë dhe Jo Familjarë & Buxhetorë Jo buxhetorë, përfshirjen e detyrimeve të krijuara nga fatura sistemuese, fatura testim matësi, fatura korrektive ose gjendje në matës, në akt – marrëveshjet ekzistuese dhe akt – marrëveshjet e reja.
Miratimin e Skemës së Reduktimit të kamatëvonesës kundrejt likuidimin e menjëhershëm të detyrimeve të prapambetura deri në 31.12.2016 me një këst, si më poshtë:
Konsumatorët Jo Familjarë & Buxhetorë Jo buxhetorë që shprehin vullnetin të kryejnë pagesën e menjëhershme të detyrimit, duke përfituar reduktim kamatëvonese në masën 50%;
Konsumatorët Familjarë që shprehin vullnetin të kryejnë pagesën e menjëhershme të detyrimit, duke përfituar reduktim kamatëvonese në masën 70%
Skema e Reduktimit të kamatëvonesës kundrejt pagesës totale të saj në vlerën 100 lekë për konsumatorët e kategorisë biznes i vogël të cilët janë debitorë kundrejt OSHEE SH.A vetëm për vlerën e kamatëvonesës, bazuar në Vendimin Nr. 2 datë 10.05.2016.
Vlefshmëria e produkteve është 31 Dhjetor 2018.
Privatë dhe buxhetorë
Detyrimi Këstet/muajt
0-300.000 lekë 24 këste
300.000 – 500.000 lekë 48 këste
500.000 – 800.000 lekë 60 këste
800.000 – 1.000.000 lekë 84 këste
Mbi 1 milion lekë 120 kësteSondazh

Article Logic
Execution time: 0.010218858718872
array(1) { ["section"]=> string(86) "detyrimet-e-prapambetura-te-energjise-ja-si-do-paguhen-faturat-me-keste-e-plote-104939" }