Lajm i mirë për bizneset, Tatimet: Ndiqni këto hapa dhe përfitoni faljen fiskale

Publikuar tek: ekonomi, më 13:43 18-07-2017 Lajm i mirë për bizneset, Tatimet: Ndiqni këto hapa dhe përfitoni faljen fiskale

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka dhënë detaje lidhur me hapat që duhet të ndjekin bizneset për të bërë pagesën e detyrimit principal në mënyrë që të përfitojnë nga falja me kusht.

Në një njoftim për shtyp sqarohet se fshirja do të bëhet nga sistemi sapo të konstatohet përmbushja e detyrimit të pagesës.

NJOFTIMI

Në zbatim të ligjit “Për pagesën dhe fshirjen e pjesshme të detyrimeve tatimore, doganore, si dhe procedura e heqjes nga qarkullimi të mjeteve të transportit” dhe Udhëzimit të Ministrisë së Financave në zbatim të tij, për fshirjen me kusht të detyrimeve për periudhat Janar 2011-Dhjetor 2014, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve sqaron se:

Tatimpaguesit duhet të logohen në llogarinë e tyre e-filing.

Në rubrikën “Kontabilitet” klikojnë në nënmenunë “Urdhërpagesat”

Zgjedhin Urdhërpagesën përkatëse dhe e printojnë atë.

Më pas mund të drejtohen në çdo bankë të nivelit të dytë duke kryer pagesën vetëm për detyrimin principal për tatimin/taksën/tarifën/kontributin.

Sapo sistemi tatimor të njohë likujdimin e detyrimit, ekzekuton fshirjen e gjobës dhe kamatëvonesës lidhur me të. Për t’u njohur me llojet e detyrimeve të cilat përfitojnë nga fshirja me kusht vizitoni edhe faqen tonë zyrtare në rubrikën Legjislacioni/Akte 2017.

Kujtojmë se tatimpaguesit mund të përfitojnë nga fshirja me kusht e detyrimeve nëse paguajnë detyrimin principal deri më 31/12/2017./a.m.

Sondazh

Article Logic
Execution time: 0.010933876037598
array(1) { ["section"]=> string(84) "lajm-i-mire-per-bizneset-tatimet-ndiqni-keto-hapa-dhe-perfitoni-faljen-fiskale-86536" }