Shkarkohet DREJTORESHA e Teatrit nga detyra, Ministria e Kulturës hap konkursin për zëvendësimin e saj

Publikuar tek: aktualitet, më 11:19 16-03-2018 Shkarkohet DREJTORESHA e Teatrit nga detyra, Ministria e Kulturës hap konkursin për zëvendësimin e saj

Drejtoresha e Qendres Kombëtare të Kulturës për Fëmijë dhe Teatrit të Kukullave, Monika Lubonja është larguar nga posti që mbante në drejtimin e këtij institucioni.

Lajmin e ka bërë të ditur Ministria e kulturës, e cila ka njoftuar zyrtarisht largimin nga ky post të Lubonjës, duke shpallur kështu konkursin për vendin vakant të drejtoreshës së QKKF-së. Mësohet se Lubonja është kapur me shkelje.

Ndërkaq, sipas Ministrisë, aplikimi dhe dorëzimi i dokumenteve do të bëhet brenda datës 13 prill pranë Zyrës së Protokollit, në Ministrinë e Kulturës.

Njoftimi zyrtar i Ministrisë:

Nnë zbatim të Vendimit të Këshillit të Ministrave nr. 173, datë 07.03.2003 “Për emërimin, lirimin ose shkarkimin nga detyra të drejtuesve të institucioneve, në varësi të Këshillit të Ministrave, Kryeministrit ose Ministrit

Ministria e Kulturës shpall konkursin për pozicionin:

Drejtor në Qendrën Kombëtare të Kulturës për Fëmijë Kategoria e pagës II-b

Përshkrimi përgjithësues i punës për këtë pozicion:

Objektiva Artistikë

Të hartojë një program dhe kalendar të qartë me shfaqje repertori dhe prodhime të reja, në funksion të diversitetit artistik dhe zgjerimit të audiencave për;Teatrin e Kukullave” Të nxisë e të zhvillojë krijimtarinë e të rinjve, adoleshentëve, në gjini të ndryshme të artit

ë promovojë talentet e reja nga shkollat dhe t’i bëjë pjesë te kalendarit kulturor të institucionit. Të marrë shkëmbime ndërkombëtare, duke siguruar pjesëmarrje te artistëve të vegjël por edhe duke sjelle regjisorë të huaj në shkëmbim të përvojave të teatrit të kukullave 

Objektiva të Politikës Edukative dhe Kulturore

Të zhvillojë marrëdhënie të qëndrueshme me institucionet arsimore përmes projekteve qe nxisin përfshirjen dhe krijimtarinë e të gjithë grupmoshave në përgjigje të politikës së Ministrisë “Edukim Përmes Kulturës

Të krijojë lidhje me qeverisjet vendore, me strukturat ekonomike dhe ato të biznesit publik e privat për të ndërgjegjësuar dhe tërhequr një publik të ri;Të dëshmojë kreativitet dhe të ndërmarrë nisma frymëdhënëse për të fituar audienca të reja

Të ndërtojë programe të Edukimit Përmes Kulturës

Objektiva në Administrim

Të sigurojë ligjshmëri dhe transparencë të kontratave individuale dhe procedurave të punësimit; Të ndërtojë një plan buxhetor financiar të qartë vjetor; Të bëjë të mundur rritjen e të ardhurave përmes burimeve të treta

ë ngrejë një sistem treguesish vlerësimi të punës së institucionit për të lehtësuar dialogun më Ministrinë e Kulturës prej nga varet; Të garantojë mundësi për angazhimin e të rinjve në skenën e Teatrit, por edhe ne aktivitetet e tjera te Qendres Kombëtare Kulturore të Fëmijëve.

Kërkesat e përgjithshme që duhet të plotësojnë personat që aplikojnë:

Të jetë shtetas shqiptar; Të ketë zotësi të plotë për të vepruar; Të zotërojë gjuhën shqipe të shkruar dhe të folur; Të jetë në kushte shëndetësore që e lejon të kryejë detyrën përkatëse; Të përmbushë kërkesat ligjore për nivelin arsimor dhe të zotërojë aftësitë e nevojshme profesionale për vendin përkatës të punës; Të mos jetë dënuar me vendim të formës së prerë të gjykatës për kryerjen e një krimi apo për kryerjen e një kundravajtje penale me dashje; Ndaj tij të mos jetë marrë masë disiplinore e largimit nga puna për shkak të një shkeljeje të rëndë disiplinore;

Kandidatët duhet të plotësojnë kërkesat e posaçme sa vijon:

Të ketë arsim te lartë universitar, mundësisht në fushat e art-kulturës dhe/ose të shkencave pedagogjike

Të dëshmojë përvojë pune në qendra arti apo sektorë të aktiviteteve për fëmijë, adoleshentë dhe të rinj; Të dëshmojë përvojë në organizime eventesh dhe aktivtitetesh gjithëpërfshirëse ë dëshmojë aftësi dhe gatishmëri për të marrë përsipër nisma reformuese në funksion të gjallërimit të jetës artistike dhe kulturore për fëmijë e të rinj;

Kandidatët që aplikojnë duhet të dorëzojnë dokumentet si më poshtë:

Jetëshkrimi CV; Fotokopje të diplomës dhe të listës së notave të noterizuara; Fotokopje të librezës së punës (të gjitha faqet që vërtetojnë eksperiencën në punë); Vërtetim të gjendjes shëndetësore; Fotokopje të letërnjoftimit (ID); Vetëdeklarim të gjendjes gjyqësore;

Çdo dokument tjetër që vërteton trajnimet, kualifikimet, arsimin shtesë, vlerësimet pozitive, rekomandime apo të tjera të përmendura në jetëshkrimin e kandidatit.

Aplikimi dhe dorëzimi i dokumenteve të bëhet brenda datës 13/04/2018, pranë Zyrës së Protokollit, në Ministrinë e Kulturës.

 

Sondazh

Më shumë në këtë kategori: « Shpërndanin kokainë në klubin e tyre, bashkëshortët, njëri shqiptar tjetra italiane, prangosen (EMRAT)
Vidhte ora dhe bizhu e shpërndante drogë, 34 vjeçari arrestohet në Itali »
Article Logic
Execution time: 0.010610103607178
array(1) { ["section"]=> string(108) "shkarkohet-drejtoresha-e-teatrit-nga-detyra-ministria-e-kultures-hap-konkursin-per-zevendesimin-e-saj-113456" }