SKANDAL ME PARATË E SHQIPTARËVE/ Kreditë e Veneto Banka mbërrijnë në Itali, 'Tranzit shpk' përlan hipotekat shqiptare pa zbatuar ligjin shqiptar

Publikuar tek: barometri, më 07:57 20-11-2019 SKANDAL ME PARATË E SHQIPTARËVE/ Kreditë e Veneto Banka mbërrijnë në Itali, 'Tranzit shpk' përlan hipotekat shqiptare pa zbatuar ligjin shqiptar Veneto Banka, Tranzit shpk dhe drejtori Andi Ballta

Kreditë e Veneto Banka mbërrijnë në Gjykatën e Tiranës. Klientëve u rrezikohen t’u sekuestrohen kolateralet. TRANZIT shpk dhe Banka e Shqipërisë të përfshira në këtë aferë.

Veneto Banka ishte një bankë që u përthith nga Banka Intesa Sanpaolo, por ama kreditë e saj përfunduan në Itali. Janë pikërisht klientët e saj që kanë marrë së fundi Vendimet për Urdhëra Ekzekutimi nga Gjykata e Shkallës së Parë Tiranë. Të shqetësuar, klientët e Veneto Banka u drejtuan tek Banka e Shqipërisë e cila ju ka komunikuar që “kreditë e tyre kanë kaluar në Itali pranë një shoqërie italiane “SGA” spa.”.

Po sipas Bankës së Shqipërisë, kjo shoqëri italiane ka nënshkruar një kontratë shërbimi me “TRANZIT” shpk për mbledhjen e borxheve të klientëve të Veneto Banka në Shqipëri. Është pikërisht “TRANZIT” shpk nëpërmjet Avokatit Genc Çifligu që ka depozituar më shumë se 50 Urdhëra Ekzekutimi në Gjykatën e Shkallës së Parë - Tiranë.

Po çfarë ka ndodhur në të vërtetë me kreditë e klientëve të Veneto Banka? Nga verifikimet konstatohet se statusi i tyre në Regjistrin e Kredive ka ndryshuar. Ato janë transferuar fillimisht në Itali tek “banka mëmë” që kishte falimentuar pa dijeninë e klientëve. Dhe aq më tepër pa u njoftuar, konstatuar kjo edhe në Vendimet e Gjykatës të cilat disponohen nga ana jonë si media. Më pas ato u rishitën tek SGA spa, një Shoqëri Mbledhje Borxhesh të Këqija në pronësi të Ministrisë së Financave Italiane.

Gjithçka ka ndoodhur sa hap e mbyllë sytë dhe Administratori i TRANZIT shpk, i cili është edhe Drejtori i Përgjithshëm i ABI Bank, Andi Ballta arriti të firmosë jo vetëm Kontratën e Shërbimit, por edhe të përfaqësojë juridikisht me anë të një Prokure italianët e SGA spa në Shqipëri.

Po a lejohet që një shoqëri shqiptare mbledhje borxhesh “debt collection” të nënshkruajë një kontratë shërbimi të tillë në Itali? Dhe a po e shkel SGA spa ligjin shqiptar për shoqëritë tregtare në Republikën e Shqipërisë? Në ditët në vijim do t’ju vendosim në dispozicion të tjera dokumenta shumë të rëndësishme që hedhin dritë mbi këtë aferë të pastër interesash të ngushta duke kërcënuar shqiptarët që kanë patur një kredi pranë një banke shqiptare.

Sondazh

Article Logic
Execution time: 0.028622150421143
array(1) { ["section"]=> string(147) "skandal-me-parate-e-shqiptareve-kredite-e-veneto-banka-mberrijne-ne-itali-tranzit-shpk-perlan-hipotekat-shqiptare-pa-zbatuar-ligjin-shqiptar-186514" }