Vladimir Mara para vettingut, KPK jep vlerësimin për prokurorin e dosjes '339'

Publikuar tek: aktualitet, më 12:49 12-06-2019 Vladimir Mara para vettingut, KPK jep vlerësimin për prokurorin e dosjes '339'

Në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit ka nisur senaca për Vladimir Marën, prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krimet e Rënda.

Mësohet se trupa e cila do të gjykojë prokurorin përbëhet nga:  Pamela Qirko, Firdes Shuli, Alma Faskaj. Hetimi është bërë për të treja shtyllat e tij konkretisht ai ndaj pasurisë, aftësive profesionale dhe pastërtisë së figurës.

Relatorja Alma Faskaj tha se në lidhje me pasurinë, ILDKPI ka dorëzuar raportin dhe rezultin se subjekti Vladimir Mara ka bërë deklarim të saktë, “ka burime të ligjshme për pasurinë, nuk ka kryer fshehje pasurie, nuk ka kryer deklarim të rrem, nuk gjendet në konflikt intetesi” tha Faskaj.

Vladimir Mara, është një ndër 25 aplikantët për Strukturën e Posaçme Antikorrupsion (SPAK). Po ashtu Mara është njëri prej prokurorëve që po hetojnë dosjen e famshme 339, që ka të bëjë me impliklimin e bandave të krimit në procesin zgjedhor.

KPK hetoi me provat e dërguara nga Mara tek ILDKPI, deklarat vjetore per vitet 2003, 2004, 2008-2016, dokumente publike e private, si dhe deklarimet e subjektit. KPK konstaton se subjekti ka qenë bashkëpunues. Në lidhje me deklarimet ne deklaratën Vetting, ai ka deklatuar kursime nga paga, kursime nga paga e së shoqes dhe të vajzës. Pas hetimit të KPK kanë dalë këto rezultate: Subjekti dhe personat kanë burime të ligjshme.

Për një apartament në Tiranë, subjekti ka deklaruar se jeton në një banesë bashkë me prindërit në 2003. Në 2008 në apartament me vlerë 25% pronësi. Nga hetimi u konstatua se ka deklarim të saktë por rezulton mospërputhje me deklaratën e 2008 dhe dek. Vetting në 2017.

Pasuria për apartamentin e krijuar nga babai, subjekti ka koontribuar në shuma të vogla.

Sa i takon kontributit 1 milione lekë që subjekti i ka dhënë babait, rezulton se ka patur të ardhura të ligjshme për ta bërë. Lidhur me një automjet Benz, 600 mijë lekë vlerë e deklaruar nga subjekti, e përfituar nga kursimet dhe 400 mijë nga një shoqëri sigurimesh. 200 mijë lekë nga sigurimet dhe rezulton me bilanc pozitiv.

Një Land Rover i vitit 2000, rezulton se subjekti ka deklaruar në 2009 për automjetin me targa angleze, por nuk ka rezultuarbe regjistruar. Të ardhurat subjekti ka deklaruar një shumë 400 mijë lekë, të marra nga shitja e një Volksaëagen, por pa kontratë shitjeje. Me Land Roverin ka bërë aksident, dhe ka përfituar 400 mijë lekët që bleu Benzin.

Kredi Konsumatore, rezulton se subjekti ka kryer blerje të pajisje shtëpiake, por nuk është deklaruar nga subjekti në deklaratën Vetting.

Sondazh

Article Logic
Execution time: 0.024166822433472
array(1) { ["section"]=> string(82) "vladimir-mara-para-vettingut-kpk-jep-vleresimin-per-prokurorin-e-dosjes-339-167935" }